Slunečnicový olej

brno vomfass eshop

Slunečnicový olej        36,- Kč / 100 ml

Olej se vyrábí ze semínek slunečnice zbavených slupek, a to lisováním i extrahováním. Za studena lisovaný olej je světle žlutý a má jemnou chuť. Rafinovaný slunečnicový olej lze zahřát na teplotu až 200°C, slunečnicový olej lisovaný za studena je možné zahřívat jen lehce (vaření, dušení).

 

Využití v kuchyni:

- používá se do majonéz a k výrobě margarínů

- velmi dobrý je k listovému salátu

 

Využití v kosmetice a péči o zdraví:

V kosmetice:

- dobře se vstřebává a nezanechává pokožku mastnou

- napomáhá při léčbě kožních onemocnění (akné, ekzém)

- regeneruje a hojí kůži, zanechává jí vláčnou

Při vnitřním užívání:

- podporuje prokrvení

- ovlivňuje nervový systém

- snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění