Oleje

brno vomfass eshop

Olej z divokých růží- BIO

Je světle žlutý a má ovocnou příchuť. Je významným zdrojem nenasycených mastných kyselin, minerálů a vitamínů. více...

Olej z divokých růží- BIO

Bodlákový olej

Bodlákový olej se získává ze semínek Světlice barvířské (bodláku) lisováním za studena. Olej je tekutější než jiné oleje a je lehce stravitelný.
více...

Bodlákový olej

Olej z Černuchy - BIO (Černý kmín)

Olej se získává lisováním a následnou filtrací ze semen černuchy seté lidově zvané černý kmín. Obsahuje éterický olej, díky kterému má kořeněnou chuť a vůni. Je zelenohnědé barvy. více...

Olej z Černuchy -  BIO (Černý kmín)

Slunečnicový olej

Olej se vyrábí ze semínek slunečnice zbavených slupek, a to lisováním i extrahováním. Za tepla lisovaný olej je tmavě žlutý a voní po oříšcích. Za studena lisovaný olej je světle žlutý a má jemnou chuť. V kuchyni má všestranné využití. více...

Štýrský dýňový olej

Olej se získává lisováním ze sušených a opražených jader. Olej lisovaný za studena má zelenou barvu, olej z opražených jadýrek má barvu tmavě červenou až hnědou a je oříškové vůně a chuti. více...

Olej z pšeničných klíčků

Olej se získává lisováním nebo extrahováním pšeničných klíčků. Má zlatožlutou až nahnědlou barvu a obilnou chuť a vůni. více...

Olej z pšeničných klíčků

Slunečnicový olej s chilli, BIO

Bio slunečnicový olej s přírodním chilli aroma. Olej se vyrábí ze semínek slunečnice zbavených slupek, a to lisováním i extrahováním. Za tepla lisovaný olej je tmavě žlutý a voní po oříšcích. Za studena lisovaný olej je světle žlutý a má jemnou chuť. více...

Cedrový olej

Olej se získává lisováním za studena z jader cedrových oříšků. Má zlatou až jantarovou barvu a oříškovou vůni. Je tak kvalitní, že převyšuje i nejlepší olivové oleje. Má velký obsah hořčíku a fosforu, čímž se zásadně liší od ostatních olejů. 70% aminokyse více...

Cedrový olej

Olej z hroznových jader

Olej se za studena lisuje z vysušených a rozmělněných jadýrek. Má žlutou až žlutozelenou barvu, oříškovou vůni a nasládlou trpkou chuť. více...

Olej z hroznových jader

Olej z meruňkových jader - Bio

Olej se získává z jader pecek meruněk. Typické je aroma marcipánu a mandlí. Je lahodný bez rušících chuťových příměsí. Používá se ve studené kuchyni k dochucení salátů a marinád a pro zjemnění omáček. více...