Dušená zelenina

brno vomfass eshop

1 větší cibule

1 menší pórek

3 větší mrkve

1 petržel

1/2 bulvy celeru

100 g čersvého zeleného (sterilovaného nebo mraženého) hrášku

200 g másla

2 lžičky sojové omáčky

bylinková sůl (mořská)

250 ml studené vody

1 lžička sezamového oleje

Na větší  pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky,pórek nakrájený na kolečka a za stálého míchání zpěníme a podusíme. Přídáme na kostičky nakrájenou mrkev, petrželový kořen, celer a pokapeme sojovou omáčkou a zalijeme studenou vodou. Dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme zelený hrášek a vše dusíme do měkka. Hotovou směs stáhneme z plotny,přesypeme do chladné nádoby a dochutíme solí. So hotového pokrmu přidáme sezamový olej a promícháme. Podáváme samostatně nebo s žitným chlebem nebo jako přílohu k pečenému masu.