Špenátová bramborová kaše

brno vomfass eshop

6 brambor

250g listového vařeného nebo mraženého špenátu

1 dl mléka

1 lžíci celozrnné pšeničné mouky

2 lžíce slunečnicového oleje

1 lžíce sezamového oleje

kmín

1 cibule

sůl

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Po slití vody brambor rozšťoucháme, přidáme 1/2 dl mléka a sezamového oleje. V kastróle či vyšší pánvi rozpálíme slunečnicový olej a zpěníme na něm na kostky nakrájenou cibuli. Vařený listový nakrájený nebo mražený špenát vložíme do kastrólu a podusíme. Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku, vmícháme do špenátu a ještě chvíli podusíme. Poté špenát vmícháme do rozšťouchaných brambor a vymícháme na kaši, je-li třeba, dosolíme.