Jablečná bábovka s vaječným likérem

brno vomfass eshop

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Nastrouhaná jablka 2 ks
Vejce 3 ks
Vaječný likér 1,5 dl
Máslo 120 g
Cukr krupice 120 g
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Hladká mouka 150 g
Polohrubá mouka 220 g
Sůl 1 špetka
Tuk a mouka na vymazání formy

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme nastrouhaná jablka, rozpuštěné máslo a likér. Přisypeme mouky s práškem do pečiva, promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků a soli. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova asi 45 minut.