Jahodový špíz

brno vomfass eshop

JAHODOVÝ ŠPÍZ

180g mascarpone
2 lžíce cukru moučka
2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného)
100g přírodního cukru
85ml balzamikového octa Maletti Riserva Speciale (Vom Fass)
32 jahod
olivový olej Pepone z Toskánska na zakapání (Vom Fass)

Smíchejte 180g mascarpone, 2 lžíce cukru moučka a 2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného). 100g přírodního cukru, 85ml balzamikového octa a 2 lžíce vody (můžete přidat trochu pomerančové kůry) zahřejte na nízkém plameni a vařte 2 minuty. Dejte zchladnout. 32 jahod, omytých, bez stopky, napíchejte na osm špejlí. Potřete octem. Pokapejte olivovým olejem. Opékejte minutu dvě, doměkka. Jezte se zbylým octem a mascarpone.