Dýňová polévka

brno vomfass eshop

Dýňová polévka

Potřebujete:
jedna menší dýně Hokaido
cibule
zeleninový bujón
pepř
sůl
dýňová semínka
Štýrský dýňový olej
slunečnicový nebo olivový olej

Na oleji orestujeme jemně nasekanou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou dýni (pokud nemáte Hokaido - oloupat!). Lehce osmažíme. Přidáme již předem připravený zeleninový bujón a vaříme pod pokličkou, dokud nebude dýně měkká. Mezitím si na "sucho" opražíme dýňová semínka. Až je dýně změklá, polévku rozmixujeme. Zdobíme opraženými semínky a pár kapkami Štýrského dýňového oleje. 

Tipy: 
Pro zjemnění lze na závěr do polévky přidat smetanu na vaření 
(nebo zakysanou).
Pokud máte raději pikantnější jídla, můžete do polévky přidat chilli papričku.
Pro milovníky "masitých" pokrmů doporučujeme na závěr dozdobit polévku opraženou slaninou.