Carpaccio z červené řepy

brno vomfass eshop

Carpaccio z červené řepy

4 velké červené řepy
2 lžíce cedrového oleje Vom Fass (nebo jiný oříškový olej)
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce jablečného balzámu Vom Fass
2 lžíce Aceto Balsamico di Modena Maletti Vom Fass
3 lžíce oleje z hoznových jader
2 stroužky česneku
čerstvá máta
100g vlašských oříšků
sůl a pepř

Červenou řepu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Ty potřeme cedrovým nebo oříškovým olejem a rozložíme na talíř. Zbylý cedrový nebo oříškový olej s hořčicí, solí, pepřem, jablečným balzámem, acetem balsamicem, olejem z hroznových jader a česnekem rozmixujeme a vytvoříme krémovou omáčku. Touto pak pokapeme rozloženou červenou řepu a ozdobíme nasekanou mátou a vlašskými oříšky.