Malinový salát s telecími játry

brno vomfass eshop

Malinový salát s telecími játry

400g čerstvých nebo mražených malin
2 lžíce malinového octa (zakoupíte ve VOM FASS)
trocha soli
bílý pepř
špetka cukru
6 lžic smetanového jogurtu
1 malý ledový salát
2 lžíce malinového likéru (zakoupíte ve VOM FASS)
400g čerstvých telecích jater (místo telecích jater můžete použít i kuřecí nebo krůtí prsa)
2-3 lžíce másla
1 svazek estragonu

Maliny omyjte a nechejte dobře okapat. Asi ze 100g malin udělejte pyré a vmíchejte do něj malinový ocet a likér. Pyré ochuťte solí, pepřem a cukrem. Nakonec vmíchejte jogurt a postavte do chladu. Salát omyjte a natrhejte na menší kousky. Játra očištěte a omyjte. Na velké pánvi rozpusťte při střední teplotě máslo a telecí játra opečte 3-4 minuty na každé straně, osolte a opepřete. Vyjměte maso a nechejte je vychladnout, potom je nakrájejte na proužky. Ve studené vodě opláchněte estragon, osušte a nasekejte najemno. Dejte si stranou 1 lžíci estragonu a zbytek smíchejte ve velké salátové míse s ledovým salátem, malinami a proužky telecích jater. Opatrně vmíchejte malinovou zálivku a salát posypte zbytkem estragonu.