Pomerančový salát s vejci (Sicilský recept)

brno vomfass eshop

 

Pomerančový salát s vejci (Sicilský recept)

 

8 pomerančů

2 vejce, uvařená natvrdo

Půl hrnku extra panenského olivového olej ( doporučujeme s pomerančovým aroma)

Sůl a 1 lžíce bílého vinného octa( doporučujeme vyzkoušet také bylinkový ocet nebo medový balzám)

Bílý chléb k podávání

Případně bylinky( máta, oregano) k dozdobení

Pomeranče oloupejte a nad mísou vykrájejte mezi dělícími blankami tzv. filátka( část pomerančů můžete nakrájet na plátky). Vytékající šťávu zachyťte a pomíchejte s olejem, solí a octem. Na talíř rozložte pomeranče a nahoru dejte rozkrojená vejce, nebo je nasekejte a salát jimi posypte. Podávejte s nasucho opečenými plátky chleba. 

 K pití doporučujeme  vychlazené bílé víno Bidoli Chardonnay (Itálie) nebo Campagnola Soave classico (Itálie).