Rajčatový salát s chlebem

brno vomfass eshop

 

Rajčatový salát s chlebem (2 osoby)

3 plátky celozrnných toustů (75g)
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 malý svazek rukoly
200g rajčat
1 lžíce červeného vinného octa Bordeaux
Sůl, pepř
3 lžíce olivového oleje (doporučujeme s bazalkovým aroma)
Cca 125g mozzarelly

Z toustového chleba odkrojíme střídku, nakrájíme na kostičky a na sucho na středním žáru opražíme dozlatova. Jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky. Česnek na jemno nasekáme, rukolu natrháme na kousky a rajčata nadrobno nakrájíme.

Ocet, sůl a pepř smícháme a postupně do něj zašleháváme olej, než dresink zhoustne. Dresink smícháme s nakrájenou zeleninou a krutony.

Mozzarellu necháme okapat, nakrájíme na kousky a přidáme do salátu.