Salát se smaženými drůbežími játry

brno vomfass eshop

Salát se smaženými drůbežími játry (4osoby)

75g špenátových lístků

75 g směs listových salátů

cca 5 lžic olivového oleje

1 lžíce másla

225g očištěných drůbežích jater (pokrájených na kousky)

3 lžíce sherry cream nebo sherry amontilado (vše koupíte u nás ve Vom Fass)

1-3 lžíce sladšího octa (datle, fíky, malina, jablko Waldburg Star, nebo aceto Balsamico)

50-75g na hoblinky nastrouhaného parmezánu

sůl a čerstvě mletý pepř

Listy salátu opláchneme, necháme okapat a natrháme. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla. Když začne pěnit, přidáme játra a na středně až velkém plameni smažíme dozlatova. Vyndáme a na papírových utěrkách necháme odmastit. Poté přidáme do mísy se salátem.

Pánev znovu rozpálíme, přidáme zbylý olej, sherry a ocet. Vaříme, dokud směs nezačne prskat.

Horkých dresinkem zalijeme játra se špenátem a důkladně promícháme.

Servírujeme a zdobíme hoblinkami parmezánu.

Příloha: opečené tousty, bílé pečivo.