Monfort Bellevue Bordeaux,

brno vomfass eshop

 

Monfort Bellevue Bordeaux,          287,- Kč

 

Víno Monfort Bellevue se skládá z klasických odrůd Bordeaux a zraje v malých dubových sudech. Nabízí hodně kvalitní víno a má velký potenciál zrání.

 

Typ vína: Suché červené víno

Stupeň jakosti: AOC – Appellations d’origine contrôlée

Barva: tmavě červená s purpurovými tóny

Vůně: jemné aroma borůvek a ostružiny, jemná vůně kávy s náznakem hořké čokolády

Chuť: šťavnaté a elegantní v ústech, jemný kořenitý dub, jemné třísloviny, vynikající struktura, velmi dlouhý závěr

Vynikne zejména k: jehněčímu masu i divočině

Výnos na hektar: 45hl

Odrůdy: 45% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 15% Cabernet Franc

Možnost skladování: 7 – 10 let

Vhodné ke konzumaci: ihned

Teplota podávání: 16-18°

 

Oblast

Bordeaux - slavná vinařská oblast, absolutní symbol velkého vína, vzor pro celý svět. Více než 123.000 ha viniční plochy. A to ještě ve středověku jsou o pěstování vína v této oblasti jen ojedinělé zprávy.  Úspěšný rozvoj regionu započal až kolem roku 1152, kdy se přístavní město Bordeaux stalo významným obchodním místem s vínem. V srdci regionu – oblasti Médoc – v té době byli ještě močály. Až v 17. století je vysušili Holanďané promyšleným systémem odvodňovacích kanálů. A rozmach Bordeaux mohl začít.

 

Vinařství

Historie Cheval Quancard se začíná psát od roku 1844, kdy Pierre Quancard založil společnost Quancard and Fils. Celá historie tohoto rodinného vinařství se prolíná s krajem Bordeaux. Pierre Quancard již od začátku přísně dbal na kvalitu a neúnavně na koni projížděl vinice kolem Gironde, aby našel ty nejlepší hrozny pro svá vína. Stejně nároční byli i jeho synové a dali, tak vzniknout zcela výjimečným vínům, kterými se odlišují od ostatních vinařů v Bordeaux. Rodina postupně přikupovala nemovitosti a v roce 1985 se vinařství přejmenovalo na Cheval Quancard. V současnosti patří mezi nejvýznamnější rodinné firmy obchodující s vínem v Bordeaux.

Vlastnosti

Toto víno zraje v sudech z bílého dubu.

 

Rozbor vína

V této analýze se jedná o průměry hodnot, kolísání mezi jednotlivými ročníky je možné.

Zbytkový cukr:

1,5 g/l

Celková kyselost:

3,5 g/l

Volný SO2:

36,0 mg/l

Celkový SO2:

102 mg/l

Celkový extrakt bez cukru:

25,1 g/l

Obsah alkoholu:

13,0 %vol.

 

Něco málo o odrůdě:

Cabernet Sauvignon je jedním z největších červených vín vůbec. Ve směsích je pilířem a strukturou vína.

Merlot je vysoce kvalitní víno, je měkké, pružné a ovocné.

Cabernet Franc je stará odrůda, důležitou roli hraje jak v Bordeaux, tak na Loiře. Tato odrůda má jemnou květinovou vůni i chuť.